Hopp til hovedinnhold

Nordmenn i Silicon Valley

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen har vært på offisielt besøk i USA i fem dager. På besøkets siste dag ble mye av tiden viet norske bedrifter som har etablert seg i og rundt verdens IT-hovedstad Silicon Valley utenfor San Francisco.

09.05.2013

Kronprinsparet startet dagen med et besøk til programvareselskapet ForgeRock. Teknologidirektør Lasse Andresen fortalte om selskapets tre år lange historie, og Kronprinsparet fikk også møte administrerende direktør Mike Ellis og øvrige ansatte på kontoret i San Francisco.

ForgeRock ble grunnlagt i Oslo i 2010. Hovedkontoret er blitt flyttet til San Francisco for større nærhet til markedet, talentene og samarbeidspartnerne. I dag har selskapet omlag 100 ansatte verden over, hvorav rundt 50 er i USA. ID-teknologien stammer opprinnelig fra Sun Microsystems, men selskapet har nå videreutviklet den og leverer til store kunder verden over.

Besøkte Silicon Valley

Kronprins Haakon talte senere på et lunsjmøte på Rosewood Sand Hill Hotel i Silicon Valley hvor han rettet oppmerksomheten mot de mange norske høyteknologiske bedriftene som har etablert seg i California-området:

Some of the Norwegian start-ups located in California may not yet be on your radar – but I am sure they will be. Today, we will get a taste of what some of these innovators and entrepreneurs have to offer. They have developed unique technology. They may still be small in scale, but they are large in terms of creativity and competence.

Gründere fikk vist seg fram

Etter en kort introduksjon av Anne Worsøe i Innovasjon Norge fikk ni spennende norske gründere mulighet til å presentere seg for Kronprinsparet - og ikke minst for de amerikanske investorene som også var til stede. De ni var selskapene Bipper, Elliptic Labs, We Want To Know, Changetech, AIMS Innovation, Highsoft Solutions, Listnerd, Making View og Shippingcluster.

Silicon Valley ligger i den sørlige delen av San Francisco Bay Area i den amerikanske delstaten California og er kjent for sin høye konsentrasjon av nyskapende høyteknologiselskaper. I oktober 2011 åpnet Kronprins Haakon Innovasjon Norges “Innovation House” i Palo Alto I California. Huset tilbyr blant annet kontorplass for norske virksomheter som prøver å etablere seg i Silicon Valley.

Nordmann gitt navn til nytt senter på Berkeley

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit avsluttet sitt offisielle besøk på University of California, Berkeley, hvor Kronprinsen studerte statsvitenskap fra 1996 til 1999.

25. oktober i 2012 åpnet et norsk senter for forskning og studier ved det prestisjefylte universitetet. Senteret har fått navn etter den norske emigranten Peder Sæther var med på å grunnlegge universitetet i 1868.

Forsknings- og utdanningssamarbeid

Peder Sather Center er et forsknings- og utdanningssamarbeid mellom Berkeley og åtte norske universiteter og Norges Forskningsråd. Kronprinsparet ble ønsket velkommen til det nye senteret av John McKee som er dekan for utvikling og relasjoner ved Berkeley, College of Letters and Science. Han er den som har hatt hovedansvaret for å få Peder Sather-senteret etablert fra amerikansk side.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook