Hopp til hovedinnhold

Statsbesøk fra Israel

I dag tok Hans Majestet Kong Harald imot Israels president, H.E. President Shimon Peres, med en høytidelig velkomstseremoni på Slottsplassen. Presidenten er på et to dagers statsbesøk til Norge.

12.05.2014

Velkomstseremonien startet klokken 10.00, da President Peres ankom Slottsplassen ledsaget av H.K.H. Kronprins Haakon.

Velkomstseremoni

På Slottsplassen ønsket Hans Majestet og H.K.H. Kronprinsessen velkommen, hvorpå Kongen ledsaget gjesten til paviljongen som var reist foran Slottet.

Den israelske og den norske nasjonalsangen ble spilt, før President Shimon Peres inspiserte æresgarden. Kong Harald presenterte representanter for det offisielle Norge for presidenten, før de sammen gikk inn Slottets hovedport.

Offisiell fotografering

Inne på Slottet var det offisiell fotografering og gaveutveksling. Fotograferingen skjedde tradisjonen tro i Fugleværelset, der både Kronprinsparet og Prinsesse Astrid, fru Ferner, deltok.

President Peres møtte pressen, før Kongen og Presidenten reiste sammen til Akershus festning.

Kransnedleggelse

På Akershus ønsket kommandanten på festningen, brigader John Einar Hynaas, velkommen. Det er tradisjon at statsoverhoder som avlegger statsbesøk til Norge legger krans på nasjonalmonumentet til minne om dem som falt under 2. verdenskrig.

I dag la President Shimon Peres krans på monumentet, ledsaget av Hans Majestet.


Etter den høytidelige seremonien reiste Kong Harald og President Peres tilbake til Det kongelige Slott, der Kongen var vert for en offisiell lunsj i anledning statsbesøket.

I ettermiddag vil President Peres møte med Stortingspresident Olemic Thommessen, før kveldens gallamiddag på Slottet.

 

Program i morgen

I morgen tidlig møter Presidenten med statsminister Erna Solberg, før avreise til Nobelinstituttet, der President Peres vil holde et offentlig foredrag. Shimon Peres mottok Fredsprisen i 1994 sammen med statsminister Yitzhak Rabin og PLOs leder Yasser Arafat for arbeidet med å skape fred i Midtøsten gjennom Oslo-avtalen.

Kong Harald vil være til stede under foredraget.

Kong Harald, Kronprinsen og Kronprinsessen vil også være til stede under Regjeringens middag til ære for President Peres på Akershus Slott.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook