Hopp til hovedinnhold

Avduket Wall of Dignity på Bleiker

H.K.H. Kronprinsen besøkte i dag Bleiker videregående skole i Asker for å lære mer om verdighetsarbeidet på skolen sammen med gjester fra over 20 land.

06.06.2014

Etter inspirasjon fra Bjørnholt videregående skole i Oslo har nå skolen etablert utstillingsveggen «Wall of Dignity» som ble avduket under besøket. På veggen forteller elever ved skolen egenopplevde historier om verdighet, inkludering og omtanke for andre.

Samling på Skaugum

Global Dignity-markeringen i skolens kantine samlet rundt 200 elever og lærere. Elevene Tonje Vettre og Afsaneh Ramezani fortalte sine verdighetshistorier. I tillegg delte Pekka Himanen og Raaida Mannaa, landansvarlige for Global Dignity i henholdsvis Finland og Colombia, tanker og historier med elevene.

Himanen og Mannaa deltar på et todagers møte på Skaugum, Kronprinsparets bosted, som avsluttes i ettermiddag. Til stede er 20 av i alt 46 landansvarlige i Global Dignity, deriblant fra Filippinene, Australia, Canada, Frankrike, Jordan og Tanzania.

Global Dignity

Kronprinsen er en av initiativtakerne til organisasjonen Global Dignity som arbeider for å fremme verdibasert lederskap, stimulere til en global samtale om verdighet og å engasjere ungdom i betydningen av verdighet.

Hovedaktiviteten er å arrangere såkalte Dignity Days, en totimers øvelse der elevene utforsker begrepet verdighet i små grupper og deler såkalte verdighetshistorier om det å løfte hverandre opp.

Verdighetsarbeidet på Bleiker

15. oktober arrangeres Global Dignity Day på videregående skoler over hele landet for femte år på rad. Ledelsen ved Bleiker videregående skole så hva dagen førte til og ville ha fokus på verdighet hele året.

Med bakgrunn i elevenes refleksjon og arbeid med verdighetsbegrepet har elevene vært med å arrangere ulike aktiviteter gjennom skoleåret. Elevenes forståelse av verdighet handler mye om å ta vare på hverandre, bli anerkjent slik de er og inkludere hverandre i hverdagen. Skolen har lagt til rette for lokalt miljøarbeid der elevene involveres i skolens arbeid med skole- og læringsmiljø. Skolens resultater fra Elevundersøkelsen høsten 2013 viser også gode resultater for elevenes trivsel og motivasjon samt lite mobbing.

Over 50 land og 300 000 ungdommer deltok på Global Dignity Day i fjor.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook