Hopp til hovedinnhold

Honning fra Slottsparken

Fredag var det klart for honninghøst i Slottsparken. Parkens egne bier holder til i kuber på en øy i Dronningdammen, og det ble snart klart at de hadde vært særdeles flittige.

08.09.2014

Godt hjulpet av fagfolk fra Bybi, kunne Slottsparkens Tor Smaaland konstatere at honningen var god - og at det var mye av den.

Mye større avling

Dette er den andre innhøstingen siden Slottsparken fikk bikuber i mai 2013. Den høsten kunne gartnerne hente 85 kilo honning fra kubene.

Årets honninghøst er enda mye større. Omlag 140 kilo honning hadde biene produsert. Og det uten det var blitt verken flere bier eller flere planter i parken. Så hvorfor en sånn enorm økning?

Blomstrende park

- Vi tror det skyldes økt blomstring, forteller Smaaland. - Sommeren var god i 2013 også - antallet bier, planter og trær er også ganske likt fra i år til i fjor. Men den enkelte plante, det enkelte tre blomstrer mer. Og det tror vi igjen skyldes biene. 

Det økologiske mangfoldet i parken øker. Det er over 180 ulike plantearter i Slottsparken, og det er utenom bedene. Biene ble introdusert for å bygge opp under dette, og med biene følger økt pollinering.

Strengt regime for avfallshåndtering har dessuten redusert antallet måker - og tildels kråker - som frekventerer parken. Et stort antall bier er heller ikke noe måkene setter pris på. De holder seg unna, og det gir en tryggere tilværelse for andunger og småfugl.

Så både fugler og planter - og Slottets kjøkken - har mye å takke biene for.

 

Fakta

Slottsparken på Facebook

Slottsparken har sin egen side på Facebook. Her finner du bilder av parken gjennom årstidene, innblikk i parkens historie, informasjon om nye planer og pågående arbeider.

Siden passer for alle som er glad i Slottsparken - eller interessert i hvordan en slik stor bypark drives.

Kuleløk (Allium) i Dronningparken, Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook