Hopp til hovedinnhold

Poesi og engasjement

På Manglerud gård treffsenter øst i Oslo er alle over 60 år hjertelig velkomne til å møte nye og gamle venner. Kronprinsparet besøkte senteret i ettermiddag.

28.04.2015

Sosialt samvær er like viktig uansett alder. På Manglerud gård treffsenter - 60+ møtes godt voksne i bydelen, enten i kafeen eller i et av de mange aktivitetsrommene. Da Kronprinsparet tilbragte tid på Manglerud gård fikk de både høre nyskrevne dikt, og selv snakke om sitt engasjement i Kronprinsparets Fond.

Fra gård til eldresenter

Leder i bydelsutvalget, Kristin Sandaker orienterte Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen om Manglerud Gård, som ble kjøpt av Oslo kommune i 1975. Bydelsutvalget ba året etter kommunen om å stille gården til rådighet som eldresenter. Etter noe mindre rehabilitering, grunnet vernehensyn, ble eldresenteret på Manglerud gård åpnet i 1981.

Aktiv alderdom

På treffsenteret møtes 60-80 personer for ulike aktiviteter, sosiale samlinger og kulturarrangementer fem dager i uken, enkelte ganger også på kveldstid og i helger, forteller avdelingsleder Heidi K. Nordal.

På Manglerud kan alle over 60 år delta på språkkurs, trim, håndarbeid, sløyd, salg av hjelpemidler, ernæringsveiledning, datakurs, sang og spillgrupper. De nærmere 100 frivillige som bidrar i dette arbeidet er svært viktige for driften av treffsenteret og en naturlig del av det forebyggende arbeidet.

Kulturgruppe

En av de frivillige, Tordis Nilsen, fortalte Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit om Kulturgruppen som leier inn kjente og kunnskapsrike foredragsholdere, og arrangerer dagsturer for eksempel til Blåfarveverket, Prøysenhuset og NRK. Kulturgruppens aktiviteter er godt besøkt med opp til 120 deltakere fra hele byen.

Kronprinsparets Fond

Kronprinsparet fikk også anledning til å dele sitt engasjement i Kronprinsparets Fond, hvor de jobber for å fange opp unge mennesker som risikerer å falle utenfor. Etter presentasjonen av Fondet fikk Kronprinsparet drikke kaffe og samtale med noen av brukerne på senteret.

Det produseres både håndarbeid, tresløyd og poesi på Manglerud Gård som De Kongelige Høyheter fikk se. Reidun Gulbrandsen satte et verdig punktum for dagen da hun leste opp dikt skrevet av Arne Sjøstrøm i anledning Kronprinsparets besøk.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook