Hopp til hovedinnhold

Kimen kulturhus åpnet

- Jeg håper at kulturhuset vil være kimen til kunnskap og opplevelser som engasjerer og berører mange i generasjoner fremover. Det sa H.K.H. Kronprinsen i sin åpningstale i kveld.

21.08.2015

"«Engasjement og fellesskap uten grenser». Det er avslutningen på det diktet jeg leste innledningsvis av en annen stjørdaling, Torbjørn Foss. Engasjement og fellesskap uten grenser er også valgt som visjonen for Kimen. Kultur bringer folk sammen på tvers av generasjoner, nasjonalitet og tro. Og der folk møtes, vil ny forståelse og nye ideer oppstå."

Stjørdal har fått et kulturhus å være stolt av, med rom for både bibliotek, kulturskole og fritidsklubb, kirke og kino, øvingsrom og konsertsaler. Her kan mye talent spire og gro.

Åpningsfest

I kveld er det åpningsfest for hele regionen utenfor Kimen, med utendørsscene og markedsaktiviteter utover kvelden.

Innendørs blir det også en lang rekke konserter i ulike deler av huset: Luftforsvarets Musikkorps med Frode Alnæs, gospelkonsert med Ytre Suløens Jass-ensemble og solist fra New Orleans, Lars Saabye Christensen med Norsk Utflukt, og i kammersalen spiller TrondheimSolistene

Kinoen kjører kortfilmer som skal vise hva de nye salene er gode for.

Kronprins Haakon hadde fått en omvisning med noen smakebiter før åpningen. - Dere har mye å glede dere til - det blir en morsom kveld, sa Kronprinsen.
- Kimen er mulighetenes arena, og fra og med i dag starter stjørdalingene med å ta huset i bruk. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook