Hopp til hovedinnhold

SIKT 2015 i gang

H.K.H. Kronprinsen inviterer til konferanse. Hvordan skal morgendagens ledere ta Norge gjennom de omstillingene som nå kommer? Ledelse er temaet for SIKT 2015.

26.10.2015

Det er tredje gang Kronprins Haakon inviterer unge ledere og talent til diskusjon på denne måten. Tidligere er SIKT holdt Trondheim og Tromsø. I år er det Bergen som er vertsby for konferansen, som har som mål å være "en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av ulike sektorer".

Framtidens ledelse - og ledere

I dag morges holdt Kronprinsen en hilsen under et frokostmøte i forkant av SIKT. Han pekte på hvordan Norge er inne i en utfordrende tid - både for enkeltmennesker og næringer, der omstilling vil bli nødvendig. Men samtidig utløser endringene mye energi og store muligheter.

- Og jeg tror det er nettopp hvordan vi tar vare på de unge som vil være avgjørende for hvordan vi i Norge klarer oss fremover, sa Kronprins Haakon Så vi må sikre at alle får anledning til å få bidratt med sine ressurser best mulig.

- Vi må forvalte talentene våre på en god måte, de som skal finne opp, starte opp, fornye, lede eller lage det vil skal leve av i framtiden.

- Vi må satse på de som faller utenfor så de kan komme tilbake i skole og jobb så vi får ut det positive potensialet deres. 

 

I kveld er SIKT-deltakerne samlet til ulike fellesaktiviteter, blant annet i regi av Sjøforsvaret. Kronprinsen og de andre var invitert til Haakonsvern for å delta i en øvelse med slukking av helikopterbrann. I morgen tidlig starter det faglige programmet for fullt.


 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook