Hopp til hovedinnhold

- Det er dere som er Røde Kors

H.K.H. Kronprinsessen takket de frivillige for deres omsorg, mot og handlekraft da Røde Kors' 150-årsjubileum ble markert i Oslo Rådhus i går.

05.11.2015

Både Kronprinsessen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede da Røde Kors' 150-årsjubileum ble markert med 700 frivillige i Oslo Rådhus. Kronprinsesse Mette-Marit er Røde Kors' beskytter, og benyttet anledningen til å takke de frivillige for deres fantastiske innsats:

- Takk for at dere er der når det trengs.
Takk for at dere – i dag som for 150 år siden – har mot til å møte nøden. Takk for deres tid og handlekraft.

Innsats gjennom 150 år

Gjennom alle sine 150 år har mye av Røde Kors' arbeid vært basert på frivillig innsats. I dag finnes det omlag 42 000 Røde Kors-frivillige over hele landet.

- Og hva har dere som er her i dag til felles med de frivillige på slutten av 1800- tallet?, spurte Kronprinsessen før hun selv ga svaret:
- Nesten alt som betyr noe: Et hjerte for medmennesker.
Vilje til å være virksomme. Mot til å møte nød

Omfattende og viktig

Røde Kors driver omfattende og viktig arbeid i inn- og utland. Det handler om internasjonal katastrofehjelp og beredskap i det hjemlige påskefjellet. Det handler om fritidsaktiviteter for å gi barn og unge tryggere oppvekstsvilkår. Det handler om tiltak for å motvirke ensomhet og skape sosiale nettverk. 

Kronprinsessen møter ofte frivillige fra Røde Kors og ser arbeidet de gjør på sine besøk over hele landet. - Det er umulig å forestille seg et samfunn uten frivillighet, da har vi verken musikkorps, breddeidrett, besøksvenner, flyktningguider eller leksehjelpere, sa hun.

Ordfører Marianne Borgen og presidenten i Røde Kors, Sven Mollekleiv, hyllet også de frivillige fra talerstolen i går.

Det norske jentekor med dansere, Arbaz og Siri Nilsen sto for kulturinnslagene, og til slutt kom Lillebjørn Nilsen på scenen for å synge og spille med sin datter, Siri. Det var far og datters aller første opptreden sammen.

Programmet omfattet også møter med noen av de frivillige, og med representanter fra henholdsvis MARTE-senteret og Nettverk etter soning.
 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook