Hopp til hovedinnhold

Skiskole med unge flyktninger

Unge flyktninger fra Afghanistan, Syria, Albania og Eritrea fikk prøve seg på ski i dag.  Kronprinsfamilien deltok på skiskolen sammen med et elitelag av instruktører.

13.02.2016

Ungdommer fra Stange mottakssenter for enslige, mindreårige asylsøkere møtte mannsterke opp på Birkebeineren Skistadion i dag morges for å gå på skiskole i regi av Norges Idrettsforbund. Her fikk de innføring i skisportens gleder fra tidligere OL-stjerner som Bjørn Dæhlie, Manuela di Centa og Bente Skari, og prøvde seg i sporet sammen med Kronprinsfamilien.

På stadion, der også kulturminister Linda Hofstad Helleland deltok, fikk skigåerne også prøve skiskyting med laser og akebrett. Skiskolen ble avsluttet rundt bålet med pinnebrød og kakao.

Olympisk premiere

Senere på dagen var Kronprinsfamilien til stede da langrennscross ble arrangert for første gang i olympisk sammenheng. Kronprinsen og Kronprinsessen ble intervjuet av Ungdoms-OLs utegående reporter Christian Funderud (12) på skistadion om dagens inntrykk.

- Jeg synes det har vært en flott dag. Det var spesielt fint å gå på ski med mange som ikke har gått på ski før, sa Kronprinsessen, som også var en fornøyd mor etter at Prinsesse Ingrid Alexandra hadde tent OL-ilden kvelden i forveien.

Også Kronprinsen ble spurt om sitt engasjement for mesterskapet.

- Det har vært morsomt å være involvert. OL ser ut til å ha fungert perfekt så langt, svarte han.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook