Hopp til hovedinnhold

Mestermøte på Hønefoss

H.K.H. Kronprinsessen innledet til samtale mellom forfatterne Geir Gulliksen og Lars Saabye Christensen på Ringerike bibliotek i dag. I kveld ble Litteraturtoget 2016 avsluttet i Oslo.

03.06.2016

Kronprinsesse Mette-Marit innledet med å berømme Saabye Christensen for hans imponerende forfatterskap, et forfatterskap som passer godt inn i årets tema på Litteraturtoget, nemlig utenforskap.

- Lars Saabye Christensens store univers er befolket av mennesker som er litt på siden. Mange er originaler. Og samtidig kjenner vi oss så inderlig vel igjen i dem. (...) Lars Saabye Christensen gjør den ensomme litt mindre alene. Han gjør de rare til mennesker vi føler oss på bølgelengde med. Jeg er ganske sikker; han gjør oss alle til litt bedre mennesker.

Som regel er det Kronprinsessen selv som intervjuer forfatterne under Litteraturtogene. Denne gangen hadde hun overlatt rollen til forfatter og forlegger Geir Gulliksen. 

- Lars Saabye Christensens forfatterskap er så stort, rikt og variert at det fortjener en som kan matche ham, sa Kronprinsesse Mette-Marit, og overlot samtalen til de to forfatterne.

Avsluttet på Litteraturhuset i Oslo

Geir Gulliksens Historie om et ekteskap fra 2015, en roman om det moderne samliv, spilte hovedrollen da Litteraturtoget fikk et verdig punktum på Litteraturhuset i Oslo i kveld.

Skuespillerne Ane Dahl Torp og Gard Skagestad fra Det Norske Teatret fremførte først et utdrag fra boken, før Kronprinsesse Mette-Marit og Gulliksen snakket sammen om bokas tematikk fra scenen.

Seansen rundet av det tredje Litteraturtoget i rekken, som har stoppet i Voss, Gol og Hønefoss på veien til Oslo.
- Dette er noe av det fineste jeg vet, sier Kronprinsessen. Møter mennesker som leser, skriver og formidler litteratur.

 

Underveis har deltakere og publikum delt sine boktips via sosiale medier med emneknaggen #minbok. En samlet oversikt over boktipsene er under utarbeidelse - tilgjengelig via pekeren til høyre. 

Det finnes en bok for alle. Fortsett å dele!

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook