Hopp til hovedinnhold

Natur og Ungdom 50 år

– Nå ligger det ikke i stillingsbeskrivelsen å oppfordre til sivil ulydighet – men jeg vil be dere om å stå på videre og ikke gi dere, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sin hilsen på 50-årsjubileet til Natur og Ungdom i kveld.

22.04.2017

Den norske miljøvernorganisasjonen for ungdom feiret seg selv med taler, tilbakeblikk og kake på Parkteatret i Oslo.

Overraskende møte

– Gjennom 50 år har Natur og Ungdom vært en utålmodig, modig og prinsippfast forsvarer av naturen. Dere er og har gjennom alle disse årene vært en pådriver og et korrektiv som har vært viktig for der vi er i dag, sa Kronprinsen videre i sin gratulasjonshilsen.

"Dere er og har gjennom alle disse årene vært en pådriver og et korrektiv som har vært viktig for der vi er i dag."

Kronprins Haakon fortalte også de unge miljøaktivistene om den gangen for 16 år siden da han og Kronprinsessen ble overrasket av Natur og Ungdom i Hedmark og Oppland. Kronprinsparet var på sin første norgesreise, og første etappe gikk med tog fra Oslo til Lillehammer. På togstasjonen i Lillehammer ble de møtt med bannerne «Det er KONGE å ta toget!».

– Den hadde vi ikke sett komme, innrømmet Kronprinsen.

7 000 unge aktivister

Før kake og bursdagssang var det også taler fra Natur og Ungdom-leder Ingrid Skjoldvær og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

Natur og Ungdom ble opprettet i 1967 etter at Norsk Feltbiologisk Ungdomsforening og Oslo katedralskoles Naturvernforening ble slått sammen. I dag arbeider organisasjonen for lavere klimagassutslipp og bevaring av verdens naturmangfold.

Organisasjonen har over 7 000 medlemmer til og med 25 år fordelt på over 70 lokallag over hele landet. Natur og Ungdom er ungdomsorganisasjonen til Norges Naturvernforbund og er partipolitisk uavhengig.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook