Hopp til hovedinnhold

Et turnstevne i Kongens navn

Akrobatikk og dans på høyt plan møtte Hans Majestet Kongen da han i ettermiddag var til stede ved åpningen av det internasjonale turnstevnet King Harald's World Gym for Life Challenge på Brunstad i Vestfold.

26.07.2017

Stevnet arrangeres for tredje gang og er et «verdensmesterskap» i show- og oppvisningsgymnastikk. I år er Norge vertsnasjon.

Over 2000 utøvere fra 23 nasjoner skal i en uke konkurrere om være best i verden, i Vestfold.

Idrettens gave

I forbindelse med Kongens 80-års dag tidligere i år ga Norges Idrettsforbund bort tre opplevelsesgaver fra idretten. World Gym for Life Challenge var en av disse gavene. Stevnet har fått navnet King Harald World Gym for Life Challenge.

Fra åpningsseremonien til King Harald's World Gym for Life Challenge. Foto: Sven Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

Kong Harald ble blant annet tatt i mot av Fylkesmannen i Vestfold, Per Arne Olsen, ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune, president Kristi Gilbert i Norges Gymnastikk- og Turnforbund og president Stig Nilssen i organisasjonskomiteen for King Harald´s World Gym for Life Challenge 2017 da han ankom stevnet.

Blomstergutt

Fem år gamle Tobias Børstad fra Asker turnforening fikk gleden av å overrekke Kongen blomster da han ankom stevnet på Brunstad i Stokke.

Etter den spektakulære åpningsseremonien overvar Kong Harald de første innledende konkurransene.

50 millioner

På verdensbasis regner man med at det er 50 millioner som driver med stevne- og oppvisningsgymnastikk. Norges Gymnastikk- og Turnforbund har rundt 100 000 medlemmer, hvorav rundt 60 000 er aktive innen stevne- og oppvisningsgymnastikk.

Fra i ettermiddag til fredag konkurreres det i klassene stor og liten gruppe med apparater, og stor og liten gruppe uten apparater. Gullvinnerne fra disse konkurransene går videre til finalen i en storslått galla lørdag kveld der deltagerne kjemper trofeet «The World Group Champion».

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook