Hopp til hovedinnhold

En elektrisk framtid

I dag startet en av Europas viktigste konferanser for elektrisk mobilitet i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede ved åpningen av Nordic EV Summit 2019: Planet electric.

21.03.2019

Konferansen inngår som en del av det offisielle programmet for Oslo europeisk miljøhovedstad 2019, og det var ordfører Marianne Borgen som sto for åpningen. Konferansen samler 900 deltagere fra mer enn 35 land verden over.    

Konferansen tar opp hvilke problemer vi står ovenfor i dag - og hvordan de kan løses. 

Oslos ordfører Marianne Borgen åpnet konferansen, som er en del av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Norge på toppen

Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening, var på talerstolen i formiddag. Hun pekte på en rivende utvikling, ikke minst i vårt eget land:

- Et par tiår etter at de første moderne elektriske bilene ble synlige på norske veier, har norsk industri sjøsatt elektriske ferger, startet bygging av skip med hybridkraft og fått en luftfartssektor som ser for seg elektrifisering av innenriksflyging innen 2040, sa hun.

Viktig om etisk produksjon

Generalsekretær Kumi Naidoo i Amnesty International var en av innlederne på konferansen. Han pekte blant annet på viktigheten av at produsentene av batterier og elektriske biler har strenge etiske regler for alle deler av produksjonen.

– Det hjelper ikke at vi har fått fram bærekraftige miljøprodukter hvis det viser seg at komponentene som er benyttet er produsert av barn eller arbeidsfolk som ikke har gode og sikre arbeidsvilkår. Her har man fortsatt en vei å gå, sa han.

Generalsekretær Kumi Naidoo fra Amnesty International pekte på behovet for strenge etiske retningslinjer for produksjonen av el-biler. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Konferansen går over to dager og samler representanter fra politikk og næringsliv, produsenter, og deltagere fra relevante forskningsmiljøer og organisasjoner.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook