Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen fikk lage is

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk lage is da han besøkte "Sandwich Brothers" i Oslo i dag. Her får unge gutter med flyktningbakgrunn en introduksjon til norsk arbeidsliv gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

05.09.2019

Kronprinsen måtte på med forkle og hansker da han skulle være med å lage is. Deretter kom ingrediensene som må til for å lage pistsj-is på bordet.

Kronprins Haakon veide og målte slik at blandingsforholdet skulle bli riktig for å få fram smaken i iskremen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Etter at produksjonen var ferdig og isen var lagt til kjøling, fikk Kronprinsen smake på de forskjellige istypene som «Sandwich Brothers» produserer.

Arbeidstrening

Kronprinsparets Fond støtter International Sandwich Brothers. Selskapet gir arbeidstrening til enslige gutter med flyktningbakgrunn. Guttene får lønnet deltidsjobb med å lage og selge iskremsandwich. Sandwich Brothers ønsker å gi gutter som kommer fra krig og konflikt nye muligheter i et helt nytt land.

Sandwich Brothers gir jobberfaring og nye muligheter. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Konseptet er å ansette nylig bosatte unge flyktninger til å lage og selge økologisk sandwich-is. Bedriften ansetter i dag 12 unge flyktninger hvert år fra juli til juli. Alle får opplæring i å lage og selge is, og får arbeidstrening og kursing gjennom hele ansettelsesforløpet.

Kronprins Haakon med Sandwich Brothers i Oslo. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Neste: Sorbet Sisters

Sandwich Brothers ønsker å utvide konseptet til andre grupper blant flyktningene. Først ut er konseptet "Sorbet Sisters" som ble lansert under Øyafestivalen, der jenter med flyktningbakgrunn solgte vegansk sorbet-is.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook