Hopp til hovedinnhold

Entreprenører griper mulighetene

I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon høre om hvordan koronapandemien gir muligheter for bedriftene Less, Epiguard og Rocketfarm. – Det er imponerende og inspirerende, det dere har fått til, sa Kronprins Haakon.

27.05.2020

– Det er mange som har kommet opp med gode og kreative løsninger når det trengs som mest, innledet Kronprinsen med før tre bedriftsledere fortalte om sterk oppsving og etterspørsel i koronatiden.

Alle deltok i den nettbaserte samtalen fra sine respektive kontorer rundt omkring i landet.

Programvare, engangsvisir og smittekuvøse

Rocketfarm i Sogndal produserer programvare til robotarmer. Daglig leder Egil Mundal kunne fortelle at de har vært heldigitale fra starten – som har vært et viktig fortrinn under koronakrisen.

Less lager og selger beredskapsutstyr. Anders Haug Thomassen leder bedriften som holder til på Kapp i Østre Toten. Da koronakrisen brøt ut for fullt, måtte de kaste seg rundt for å få opp produksjonen av engangsvisirer som beskytter mot dråpesmitte. Nå produserer de over 30 000 slike visirer i uka.

Ellen Cathrine Andersen i Epiguard fortalte om den økte etterspørselen i videomøte med Kronprinsen og Innovasjon Norge. Foto: Epiguard

En norsk bedrift som har opplevd internasjonal oppmerksomhet, omtale og stor etterspørsel siden nyttår, er det Fredrikstad-baserte selskapet Epiguard. Bedriften har fem ansatte og solgte i hele fjor 16 av smittekuvøsen sin Epishuttle. Den beskytter både pasienter og helsepersonell mot smitte under frakt. Med koronakrisen eksploderte etterspørselen, og siden mars i år har de solgt nesten 80 smittekuvøser. Daglig leder Ellen Cathrine Andersen beskrev arbeidshverdagen til seg og sine kollegaer som mye hardt arbeid, og mye armer og bein.

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge var vert for møtet og oppsummerte bedriftspresentasjonene slik:

– Dere er alle tre gode eksempler på at krisen har gitt noen umiddelbare muligheter, men også forsterket alt som har med teknologi å gjøre.

Nyskaping og verdiskaping i kjølvannet av covid-19 var tema for videomøtet mellom Kronprinsen, Håkon Haugli i Innovasjon Norge og tre entreprenører. Foto: Arne Vatnøy, Innovasjon Norge

Årets Innovasjonstale

Dagens møte var en opptakt til Årets Innovasjonstale som finner sted 17. juni. Kronprinsen deltar på det nettbaserte arrangementet – og årets tema er «Rustet til restart» – om næringslivet og veien videre på den andre siden av pandemien.

Kronprinsen har fulgt arbeidet til Innovasjon Norge i flere år – gjennom sitt engasjement for norsk næringsliv og gründere.

– Det har skjedd mye i oppstartmiljøet de siste ti årene, som viser at vi er på rett vei. Mange får til mye bra. Fordelen er at vi har mange med høy kompetanse, dyktige folk som dere, som er villige til å satse og gjøre det som skal til for å lykkes, sa Kronprinsen mot slutten av møtet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook