Hopp til hovedinnhold

Digital audiens med 4H

I dag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen imot representanter for 4H Norge i digital audiens. Organisasjonen kunne fortelle om medlemsvekst, digitale klubbkvelder og minnerike uteopplevelser i koronaperioden.

11.06.2020

Randi Versto Kaasa er ny i jobben som generalsekretær og deltok i audiensen sammen med styremedlem Martin Holmen og styreleder Siri Myhre.

Formålet til 4H er å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Grunnlaget for organisasjonens arbeid finnes i naturbruksnæringene og lokalmiljøet.

Kronprinsen møtte styremedlem Martin Holmen, generalsekretær Randi Versto Kaasa og styreleder Siri Myhre fra 4H Norge i digital audiens. Foto: Skjermdump Det kongelige hoff

Under åpen himmel

Koronapandemien har gjort at medlemmene ikke har kunne møtes fysisk i grupper. I forkant av mars fikk 4H Norge flere nye medlemmer, som de likevel har klart å holde på. Det har blitt arrangert digitale klubbkvelder med quiz, bingo, karneval og aktiviteter som medlemmene gjorde samtidig – hver for seg.

4. mai markerte medlemmer 4H-dagen med å sove under åpen himmel.

Beskytterskap

Kronprins Haakon er beskytter for 15 norske organisasjoner som har mottar i audiens – deriblant 4H Norge. Han deltar også på viktige arrangementer i organisasjonens regi når hans øvrige program tillater det.

I desember i fjor besøkte Kronprinsen Austre Moland og Aust-Agders første 4H-gård, Søstrene Kjevik. Gården blir drevet av søstrene Terese og Caroline Kjevik, som har vokst opp på gården – nå et åpent gårdsanlegg som tar imot barn, unge og voksne til pedagogisk tilrettelagte besøk. Under besøket fikk Kronprinsen snakke med barn som hadde fått ansvar for ulike dyr på gården. På tunet ble det servert mat fra bålet.

God stemning på bålplassen sammen med unge 4H-ere. Foto: Det kongelige hoff.

Kongelig beskytterskap har en lang historisk tradisjon. I dag fungerer ordningen som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder av samfunnslivet.

Om 4H

Grunnlaget for 4H Norges arbeid finnes i naturbruksnæringene og lokalmiljøet. 4H bygger på en ide om å lære om samspill i naturen.

Organisasjonen har rundt 12 000 medlemmer i alderen 10 til 25 år. Det er til sammen 550 klubber over hele landet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook