Hopp til hovedinnhold

Bryte-VM på hjemmebane

Hans Majestet Kongen fulgte Norges beste brytere i aksjon under verdensmesterskapet i bryting denne uken. 800 utøvere fra over 100 land deltok.

09.10.2021

På onsdag var Kong Harald til stede under kvalifiseringen for kvinner i nye Jordal Amfi i Oslo.

Hjemmehåp

Det ble en spennende og jevn kamp for det norske håpet Grace Bullen, men hun tapte kvalifiseringskampen mot regjerende verdensmester Linda Morais fra Canada.

Grace Bullen og Kong Harald møttes etter kampen. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

Bullen kunne sikret bronsefinale i 59-kilosklassen via såkalt rekvalifisering, men da måtte Morais tatt seg helt til finalen. Kanadieren tapte i åttendelsfinalen mot indiske Sarita Mor, og dermed var VM over for hjemmehåpet. Bilyana Dudova fra Bulgaria vant til slutt gull i klassen.

Norske Grace Bullen (i blått) bryter mot den regjerende verdensmesteren på Jordal Amfi i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Avsluttet karrieren

Også lørdag var Kong Harald på plass i nye Jordal Amfi for å heie frem de norske utøverne. Denne gangen var det de norske herrene som skulle på matta. Det ble noen spennende runder med hele fire norske utøvere i sving. 

For Stig-André Berge, som har vært en sentral bryter for Norge i nærmere 20 år, endte VM-drømmen i åttendedelsfinalen mot ukrainske Lenur Temirov. Dette var Berges siste mesterskap, og etter sin kamp hilste han på Kongen før han symbolsk la fra seg brytetrøyen på matta. 

Stig-André Berge avsluttet karrieren under årets bryte-VM. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

Verdensmester på hjemmebane

Sist Norge arrangerte VM i bryting var i 1985. Jon Rønningen slo til med gull og ble Norges første verdensmester i bryting. Denne gangen holdt det dessverre ikke til finale for noen av de norske utøverne, men det er noen som fremdeles er med i kampen om bronse på søndag. 

I 2013 var Kongen til stede da Norges bryteforbund markerte sitt 100-årsjubileum i Oslo rådhus.

Kong Harald trente bryting gjennom to år på Krigsskolen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook