Hopp til hovedinnhold

Skeivt kristent nettverk

– Du er ikke alene, jeg er på ditt lag, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i en hilsen til nettverkssamlingen for Skeivt kristent nettverk i Kristiansand. 

17.09.2022

– Kjære dere som er på samling i Kristiansand. Alle skal få lov til å tro på hva man vil.
Alle skal få lov til å elske den man vil. Og alle skal få lov til å være den man er. Du er ikke alene, jeg er på ditt lag, sa Kronprinsesse Mette-Marit i den digitale hilsenen. 

Skeivt kristent nettverk ble opprettet i 2019 og er en tverrkirkelig interesseorganisasjon for LHBT-personer og støttespillere med bakgrunn fra og eventuell tilknytning til ulike kirkesamfunn.

16.-18. september er det nettverkssamling for Skeivt kristent nettverk (SKN) i Kristiansand. Helgen byr på både faglig og sosialt innhold, blant annet seminarer, gudstjeneste og konsert. 

Kronprinsesse Mette-Marits hilsen til åpningen av Skeivt kristent nettverks samling i Kristiansand. Video: Det kongelige hoff

Organisasjonen jobber for et åpent og inkluderende miljø for alle menesker uavhengig av legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Gjennom sitt arbeid har de fokus på bevisstgjøring og synliggjøring av livene til skeive kristne - med fokus på dialog og brobygging mellom miljøer og kirkesamfunn som har ulike verdisyn og teologiske tolkninger. 

Skeivt kristent nettverk skal være en trygg arene for alle, og spesielt for de som på grunn av sin religiøse bakgrunn strever med å anerkjenne sin legning, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook