Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen imponert over flomrespons

- Kommunen, nødetatene, sivilsamfunnet og frivillige har stilt opp. Det er fantastisk fint å se. Det er et kjempearbeid som er lagt ned her. Det er rett og slett veldig imponerende, sa Kronprinsen til pressen da han besøkte Fall i Søndre Land. 

12.08.2023

Frykt for demningskollaps 

Fall har opplevd dager med svært sterk vannføring i Fallselva. Det var lenge frykt for at demningen ved Trevatn skulle kollapse, og 120 innbyggere ble evakuert. Ved hjelp av sprengstein og sandsekker ble vannet ledet bort fra boligområdene, og takket være innsatsen ble det færre skader enn fryktet. 

Kronprins Haakon får en omvisning ved Fallelva og orientering om situasjonen i Søndre Land ved ordfører Anne Hagenborg. Foto: Geir Olsen / NTB

Kronprinsen møtte både familier som ble evakuert fra hjemmene sine, private entreprenører som bygget flomvern, kommunens mange ansvarlige for å håndtere krisen, politi, brannvesen, heimevern og sivilforsvaret.

 Kronprins Haakon i samtale med Sven Bakåsen, Karin og Jon Egil Nettum, Sissel Lyngstad og Odd Lyngstad, innlosjert på Klækken Hotel etter uværet "Hans". Foto: Geir Olsen / NTB

- Det gjør inntrykk

Tidligere på dagen besøkte Kronprinsen Hønefoss, og bruset fra Hønefossen overdøvet det meste da Kronprinsen fikk orientering av Hønefoss kommune og Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) ved bybrua. Over 1 900 mennesker er evakuert fra hjemmene sine i Hønefoss, av frykt for ras eller utglidning av området.

- Det gjør inntrykk. Det er voldsomme krefter som er i sving her, sa Kronprinsen til pressen under besøket.

 Vannet går høyt i sentrum av Hønefoss. Foto: Geir Olsen / NTB

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook