Hopp til hovedinnhold

I audiens hos Kronprinsen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er beskytter for 21 norske organisasjoner og arrangementer. Denne uken og forrige uke tok han imot representanter for organisasjonene i audiens på Slottet – deriblant ga fire nye beskytterskap en orientering om arbeidet deres.

14.09.2023

Kronprinsen har i løpet av året blitt høy beskytter for Hørselshemmedes Landsforbund, Norges Døveforbund, Ridderrennet og Norges Blindeforbund, som alle var i audiens på Slottet mandag og tirsdag i forrige uke.

Kronprins Haakon hilser på forbundsleder Bjørg Kampestuen-Berntzen i Hørselshemmedes Landsforbund. Under audiensen viste hun fram sin trådløse bordmikrofon, og tema som ble tatt opp var tinnitus og unges hørsel. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

I tillegg tok Kronprinsen imot representanter for 16 organisasjoner og arrangementer som han har fulgt arbeidet til i flere år.

Oversikt over Kronprinsen faste beskytterskap

Marte Kvinnegard, leder for Norges Døveforbunds Ungdom, hilser Kronprinsen på tegnspråk. Forbundsleder Niels Kristensen og generalsekretær Petter Noddeland representerte Norges Døveforbund under audiensen, der de tok opp temaer som tegnspråktolking, eldreomsorg for døve og andre viktige saker for Norges Døveforbund og dets medlemmer. Foto. Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Kongelig beskytterskap

Ordningen med kongelig beskytterskap har en lang historisk tradisjon og fungerer i dag som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder av samfunnslivet.

Ordet audiens stammer fra det latinske ordet «å høre» og betyr «muligheten til å bli hørt». I tillegg til å ta imot representanter for sine faste beskytterskap i audiens, deltar Kronprins Haakon også på ulike arrangementer i organisasjonens regi.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook