Hopp til hovedinnhold

Norges største barneskole

Hans Majestet Kong Harald var til stede under åpningen av Norges største barneskole.

22.09.2023

Nye Fjellhamar skole står klar til å ta imot over 1100 spente skoleelever, fordelt på seks parallelle klasser fra 1. til 7. trinn. Skolen er bygget som Norges største barneskole og ligger i Lørenskog kommune.

Både Kong Harald og kunnskapsminister Tonje Brenna var med på den livlige åpningen, sammen med skoleelever og foresatte. Det var kunnskapsministeren som foretok den høytidelige snorklippingen.

NRC Tigers viste frem høytsvevende kunster for Kongen og de 1800 som hadde møtt frem under åpningen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

På dagtid skal skolebygget, de to flerbrukshallene og svømmehallen brukes til undervisning. På ettermiddagene, kveldene og i helgene kommer det til å være ulike aktiviteter der, både organiserte og egenaktivitet. Med dette får folk på Fjellhamar og kommunen for øvrig, nye og gode møteplasser som vil være sentrale i utviklingen av Fjellhamar og Lørenskog.

Kongen fikk en kjøretur rundt på det store nye skoleområdet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Den nye skolen har plass til 1176 elever fordelt på seks parallelle klasser fra 1. til 7. trinn og en base med plass til cirka 20 elever med nedsatt funksjonsevne. Skolens uteområde er en viktig del av prosjektet. Med en skolegård på cirka 23 000 kvadratmeter får hver elev rundt 20 kvadratmeter til rådighet. Her er det blant annet områder til ballspill, klatrestativer, hinderløype og en akebakke.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook