Hopp til hovedinnhold

Ukrainske Røde Kors i audiens

Ukrainske Røde Kors har 10 000 frivillige og ansatte som hver eneste dag er ute og hjelper gamle og unge i landet. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen mottok i dag Maksym Dotsenko, generalsekretæren i Ukrainske Røde Kors, i audiens på Slottet.

25.09.2023

Behovet for nødhjelp i Ukraina er enormt. Om lag halvparten av befolkningen, cirka 18 millioner, befinner seg i en situasjon der de trenger humanitær nødhjelp.

De mange frivillige i Ukrainske Røde Kors hjelper gamle og unge med helsehjelp og medisiner, gir psykososial støtte til de som har opplevd krigernes grusomhet og gir internt fordrevne flyktninger trygghet i eget land.

Kronprins Haakon mottar Maksym Dotsenko, generalsekretæren i Ukrainske Røde Kors, i audiens på Slottet. Jørgen Haldorsen, utenlandssjef i Norges Røde Kors, var også til stede. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Organisasjonens generalsekretær Maksym Dotsenko er på besøk i Norge. I formiddag tok Kronprinsen imot han i audiens på Slottet og fikk høre mer om den humanitære krisen i Ukraina og hvordan det ukrainske folk mobiliserer for å være der for hverandre.

Denne uken arrangeres et internasjonalt møte om humanitær innsats i Ukraina i Oslo. Norge og EU er vertskap og samler rundt 80 delegasjoner fra mange giverland og humanitære organisasjoner, herunder FN-organisasjonene, Røde Kors-bevegelsen og sivilt samfunn. Generalsekretær Maksym Dotsenko vil delta på dette møtet.

Ukrainske Røde Kors har 10 000 frivillige og ansatte. Foto: Ukrainske Røde Kors

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook