Hopp til hovedinnhold

Lyttet til de unges budskap om vennskap og russetid

Kronprinsparets Fond samlet denne uken femti ungdommer fra hele landet på årets Framtidsmøte i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da ungdommene presenterte sine ønsker for vennskap, sosiale relasjoner og en god russetid for alle.

16.11.2023

Det er tredje året på rad der ungdom fra hele landet er samlet til debatt og workshop på Framtidsmøtet. På dag tre var de klare for dele sine perspektiver og ønsker for en forsamling på 200 personer fra offentlige etater, organisasjoner, kommuner og næringsliv.

 Håper våre stemmer blir hørt

– Vi ungdom har klare meninger om hva vi synes bør ordnes, hva vi synes er bra og hva vi ønsker en endring på. Gjennom Framtidsmøtet håper vi at våre stemmer blir hørt. Dere som har mulighet til å ta vårt budskap videre, slik at vi kan få en forandring – og en bedre framtid, sa ungdommene.

Klar tale fra ungdommene. Foto: Katrine Lunke / Kronprinsparets Fond

Ungdommene overleverte de konkrete budskapene til styreleder Gunn Marit Helgesen i Kommunenes Sentralforbund og direktør Marte Gerhardsen i Utdanningsetaten i Oslo.

Det var ni konkrete ideer og forslag til tiltak, blant annet nok miljøterapeuter på videregående skoler for hele landet og at fylkeskommunen kommer med en konkret plan for å få livsmestring inn i undervisningen. Ungdommene etterlyste også inkluderende aktiviteter gjennom skolen og at kommunen tilbyr russen et sted å være.

Kronprinsen talte

– Jeg er sikker på at dere er enige med meg i at det er både inspirerende og lærerikt å høre hva unge mennesker har å si. Målet med Framtidsmøtet er nettopp å løfte fram ungdommers stemme i saker som angår dem. Gjennom det at sakene angår ungdom, angår det hele samfunnet, sa Kronprins Haakon da han talte til ungdommene og de andre fremmøtte på Framtidsmøtet.

Kronprins Haakon snakket til ungdommene og de fremmøtte. Foto: Katrine Lunke / Kronprinsparets Fond

– Vår visjon med Kronprinsparets Fond er at vi skal styrke fellesskapet for unge mennesker sånn at alle føler tilhørighet og kan delta. Vi mener det er viktig å bidra til at unge får være med å forme samfunnet. Derfor har vi startet Framtidsmøtet, sa Kronprinsregenten videre.

Ungdommene som deltok på Framtidsmøtet 2023 er utvalgt fra ulike videregående skoler og fra UngInvest AIB, Cousins, Dale Oen Experience, Get Academy og Flyt som alle er i Kronprinsparets Fonds portefølje. Framtidsmøtet ble holdt i DNBs hovedkontor i Bjørvika.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook