Hopp til hovedinnhold

Vietnams visepresident i audiens

Vietnams visepresident, Hennes Eksellense Võ Thị Ánh Xuân, er på offisielt besøk i Norge. I formiddag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen imot visepresidenten i audiens på Det kongelige slott.

23.11.2023

Etter audiensen på Slottet hadde visepresident Võ Thị Ánh Xuân arbeidslunsj med statsminister Jonas Gahr Støre i regjeringens representasjonsanlegg.

Politiske samtaler

Tema for samtalene var det bilaterale forholdet mellom Norge og Vietnam, med vekt på samarbeidsmuligheter i det grønne skiftet. På agendaen stod også situasjonen i Ukraina og Midtøsten.

Vietnams visepresident hadde også politiske samtaler med kulturminister Lubna Jaffery og stortingspresident Masud Gharahkhani.

Besøket fortsetter i morgen med et møte med norske næringslivsledere og besøk til Deichman Bjørvika og Equinor. Visepresident Võ Thị Ánh Xuân møter også det vietnamesiske miljøet i Norge.

Statsbesøk

I 2008 var Deres Majesteter Kongen og Dronningen vertskap da Vietnams daværende presidentpar var på statsbesøk til Norge. I 2004 var Kongeparet på statsbesøk i Vietnam. Ti år senere var Kronprinsparet på offisielt besøk til Vietnam og fikk en reise gjennom Vietnams historie, kultur og imponerende økonomiske utvikling.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook