Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Astrid, fru Ferner 75 år

Prinsesse Astrid, fru Ferners 75-årsdag ble markert med en middag på Slottet 12. februar. Det var Deres Majesteter Kongen og Dronningen som på denne måten ønsket å feire jubilanten.

12.02.2007

Blant gjestene var Kronprinsparet og samtlige av Prinsessen og Johan Martin Ferners barn og barnebarn.

Prinsesse Astrid, fru Ferner er svært aktiv og representerer H.M. Kongen og Kongehuset. Hun har flere offisielle oppdrag hvert år. Prinsessen er også styreleder i Kronprinsesse Märthas Minnefond og hun har også flere beskytterskap som hun følger opp. Særlig har hun engasjert seg i arbeidet med barn og unge som har dysleksi.

Førstedame

Da Kronprinsesse Märtha døde i 1954, ble Prinsesse Astrid landets førstedame og var det frem til daværende Kronprins Harald giftet seg med Sonja Haraldsen i 1968. I den perioden representerte prinsessen Kongehuset og Norge ved flere anledninger i inn- og utland. Hun deltok også ved sin far, Kong Olavs side under hans signingsferd i 1958 og Kongeferden i Nord-Norge året etter.

I 1961 giftet prinsesse Astrid seg i Asker kirke med disponent Johan Martin Ferner, født 22. juli 1927. Kong Olav bestemte at datteren etter ekteskapsinngåelsen skulle tituleres Prinsesse Astrid, fru Ferner.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook