Hopp til hovedinnhold

Utnevnelse til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt oberstløytnant Elisabeth Haldis Sveri og Sivilarkitekt Nils Henrik Eggen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

20.02.2008

Oberstløytnant Elisabeth Haldis Sveri, Eiksmarka

H.M. Kongen har utnevnt Elisabeth Haldis Sveri til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes innsats for kvinner i Forsvaret.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt vekt på hennes langvarige og betydelige innsats for likestilling for kvinner i Forsvaret. Ordensrådet har også lagt vekt på hennes innsats i Forsvarsrelaterte frivillige organisasjoner og på hennes bidrag for å gjøre norske kvinners krigsinnsats kjent.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Krigsskolens lokaler i Tollbugaten 10, Oslo onsdag 27. februar 2008 klokken 13:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum assistert av Kansellist Thomas Gram.

Sivilarkitekt Nils Henrik Eggen, Trondheim

H.M. Kongen har utnevnt Nils Henrik Eggen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hans innsats for norsk arkitektur.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt betydelig vekt på hans arbeid som arkitekt for mange betydelige bygg for offentlige instanser og for private, og ikke minst, for en rekke skoleprosjekter i Midt-Norge.

Han har stått for ferdigstillelsen av anlegget rundt Nidarosdomen og Erkebispegården, og for oppføringen av besøkssenteret ved Vestfrontplassen. Hans mangeårige fremragende innsats for norsk arkitektur og byggeskikk er betydelig.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Besøkssenteret i Erkebispegården fredag 29. februar 2008 klokken 13:00 og vil bli foretatt av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, Kåre Gjønnes.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook