Hopp til hovedinnhold

Dignity Day på Byåsen

H.K.H. Kronprinsen deltok mandag på ”Dignity Day” på Byåsen videregående skole i Trondheim. Elever fra sju skoler i Sør-Trøndelag fortalte sterke historier om verdighet, om det å hjelpe andre og selv å bli sett.

10.05.2010

Elevene brukte tid sammen med Kronprinsen, veiledere fra organisasjonen MOT, lærere og rektorer i klasseromssamlinger der de reflekterte om hvordan deres valg og handlinger kan styrke deres egne og andres verdighet.

Etterpå fikk elevene mulighet til å formidle personlige tanker om verdighet fra scenen i skolens auditorium. Mange elever fortalte historier om mobbing, vennskap, sykdom i nær familie og om det å bety noe for andre.

Til høsten

– Tenk på hva dere skal bruke livet deres på. Vi har mer til felles enn det som skiller oss. Jeg er imponert over dere, sa Kronprins Haakon til forsamlingen av 200 elever.

”Dignity day” er et to timers undervisningsopplegg som har blitt arrangert i over 40 land. Arrangementet på Byåsen videregående skole er en del av forberedelsene til ”Global Dignity Day” 20. oktober i år. Da skal elever i første klasse på videregående over hele landet delta.

Opplegget skal foregå i samarbeid med frivillige organisasjoner som Røde Kors, MOT og Frivillighet Norge.

Global Dignity

Senere på dagen deltok Kronprinsen på opplæring med rektorer, lærere og frivillige som skal gjennomføre ”Global Dignity Day” på skoler i Nord- og Sør-Trøndelag til høsten.

”Global Dignity” ble startet av Kronprins Haakon og den finske filosofen Pekka Himanen og amerikaneren John Hope Bryant i 2006. Og i fjor ble ”Global Dignity Day” gjennomført i over 30 land.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook