Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet i Tyskland

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen kom sent i ettermiddag til Berlin. Kronprinsparet er i Tyskland på invitasjon fra den tyske forbundskansleren Angela Merkel, og skal besøke hennes hjemstat Mecklenburg-Vorpommern.

11.06.2010

Tidligere har forbundskansleren blant andre hatt USAs tidligere presidentpar, George W. og Laura Bush som sine gjester i Mecklenburg-Vorpommern.

Program for besøket

Besøket starter i morgen, lørdag, ved rådhuset i hansabyen Stralsund. Stralsund er forbindelsen mellom det tyske fastlandet og ferieøya Rügen i Østersjøen, og byens gamle sentrum står på UNESCOs verdensarvliste.

Deretter reiser Kronprinsparet sammen med forbundskansleren ut til kystbyen Binz på Rügen. Binz er en av flere små badebyer kjent for sin vakre bebyggelse, sin strandpromenade og ikke minst sin lange pir med utsyn til hele bukten. Forbundskansleren vil selv være guide for Kronprinsparet når byens severdigheter skal vises frem.

Besøket avsluttes med en totimers båttur utenfor Rügen med M/S Nordwind. Besøket gir Kronprinsparet god anledning til å bli kjent både med området og med forbundskansleren.

Bekrefter nær kontakt

Norge har mange og sterke bånd til Tyskland. I tillegg til å være vår viktigste handelspartner, har vi et kulturelt fellesskap og det er utstrakt reisevirksomhet mellom våre to land. Det tyske og det norske folk kjenner hverandre og besøker hverandre. Denne personlige invitasjonen fra Angela Merkel til Kronprinsparet bekrefter dette forholdet.

Kronprinsparet har tidligere truffet forbundskansleren under åpningen av Den norske opera i Bjørvika/Oslo.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook