Hopp til hovedinnhold

Orientering om minerydding

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon fikk i dag en orientering om Norsk Folkehjelps mineryddingsarbeid. Det er minerydding som er tema for årets TV-aksjon.

02.05.2011

Etter en kort omvisning i mineavdelingen i Norsk Folkehjelps hovedkontor i Oslo fikk Kronprinsen informasjon om minearbeidet, internasjonalt forbud mot miner og klasebomber, hundesenteret i Sarajevo og TV-aksjonen.

Årets TV-aksjon

Hver dag blir sivile drept og lemlestet av miner og klasebomber som ligger igjen etter krig og konflikt. Norsk Folkehjelp er aktiv i arbeidet med å grave fram og uskadeliggjøre disse i 15 land i Europa, Afrika og Asia.

Inntekten fra TV-aksjonen i år går til mineryddingsarbeid i syv av disse landene. I år finner TV-aksjonen sted 23. oktober. Målet er at 100.000 bøssebærer skal besøke alle husstander i Norge i løpet av to timer denne søndagen.

Kronprins Haakon er beskytter for årets TV-aksjon. Kronprinsen besøkte selv mineryddingsarbeidet i Kambodsja i 2004 og Bosnia i 1997 hvor Norsk Folkehjelp har vært engasjert i samarbeid med lokale myndigheter.

Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp jobber også aktivt i Norge. I mars i år deltok Kronprinsen på en skredøvelse på Veggli i Buskerud med et av Norsk Folkehjelps 100 lokale redningsgrupper. Utstyrt med elektronisk peilesystem ble de to savnede skiløperne funnet og kunne graves fram i god behold.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook