Hopp til hovedinnhold

10-års bryllupsdag

I dag er det 10 år siden Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit giftet seg i Oslo Domkirke. Den 25. august 2001 er også dagen da Kronprinsparets fond ble etablert.

25.08.2011

Under fylkesturen til Hedmark mandag og tirsdag denne uken, møtte Kronprinsparet pressen på fjelltoppen Pika. Her svarte de blant annet på spørsmål i tilknytning til bryllupsdagen - se videoruten til høyre. Via pekere til høyre kan du også lese mer om bryllupet, se flere bilder og video fra den gangen.
 

Jubileumsgudstjeneste

Bryllupsdagen blir markert med en jubileumsgudstjeneste i Oslo Domkirke i dag klokken 15:00. Hit kommer inviterte gjester fra det offisielle Norge, venner og familie, i tillegg til representanter fra miljøer Kronprinsparet har samarbeidet med gjennom mange år. To hundre plasser ble også delt ut fritt til dem som måtte ha lyst til å delta, ved oppmøte i Kirkeristen i forrige uke.
 

Konsert på Universitetsplassen

Fra omlag klokken 15:30 holder GatekunstAkademiet konsert på Universitetsplassen i Oslo. Kjente artister og ungdommene som har deltatt i årets GatekunstProsjekt deltar. Konserten skjer i samarbeid med Kronprinsparets fond, og det er gratis inngang og fri aldersgrense.
 

Arrangementet markerer også relanseringen av Kronprinsparets fond, og Kronprinsparet ankommer Universitetsplassen klokken 16:30. De vil presentere prosjektene Fondet vil samarbeide med de neste årene. 
 

Fondet relanseres

Fra opprettelsen i 2001 og fram til og med tildelingene i 2010, støttet Kronprinsparets fond ulike prosjekter i inn- og utland økonomisk. I Norge gikk pengene til prosjekter som arbeidet for å styrke barn og unges oppvekstvilkår og fremme inkludering. I utlandet var det arbeid innenfor helse og utdanning som mottok støtte. 

I dag framstår Fondet med en ny modell for sitt arbeid. Kronprinsparets fond ønsker å fange opp ungdom som av ulike og ofte sammensatte årsaker risikerer å falle utenfor. Fire ungdomsprosjekter er valgt ut for samarbeid over en treårsperiode. De utvalgte prosjektene får finansielle bidrag og inviteres inn i et kompetansenettverk der formålet er å dele erfaringer og kompetanse på tvers av prosjektene. 


Middag i kveld

I kveld holder Deres Majesteter Kongen og Dronningen middag på Det kongelige slott i anledning bryllupsdagen. Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Prinsesse Astrid, fru Ferner og Johan Martin Ferner er blant gjestene.

 

Kronprinsparet svarer på spørsmål i anledning bryllupsdagen - fra pressemøte på Pika under fylkesturen til Hedmark (Video: Lise Åserud / Alexander Vestrum / Ole Berg-Rusten, Scanpix/NTB)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook