Hopp til hovedinnhold

Vi rydder for livet

Neste søndag - 23. oktober - går årets TV-aksjon av stabelen. I år går inntektene til Norsk Folkehjelps arbeid med minerydding, og H.K.H. Kronprins Haakon er beskytter for innsamlingsaksjonen, som har fått tittelen Vi rydder for livet.

13.10.2011

I kveld var innsamlingsledere, deltakere og støttespillere samlet ved Sognsvann i Oslo. Her var en hel fotoutstilling montert som banner mellom trærne. Fotografiene er tatt av Werner Anderson, og viser Norsk Folkehjelps mineryddingsarbeid i Asia, Afrika og Europa. Fotografen var selv til stede og kunne vise Kronprinsen, utenriksministeren og de andre frammøtte omkring.

Kronprins Haakon fikk møte flere av de frivillige og aksjonslederne fra Oslo og Akershus. Per Nergaard, som er leder av Norsk Folkehjelps mineavdeling, fortalte om avdelingens arbeid.

Deretter ble det appeller fra utescenen, i tillegg til kunstneriske innslag ved Christel Alsos og Ane Dahl Torp.

Appeller

 Både Kronprins Haakon og utenriksminister Gahr Støre var blant dem som holdt appeller i kveld. Kronprins Haakon understreket den store betydningen av arbeidet som støttes gjennom årets aksjon, og oppfordret alle om å delta:

Sammen har vi nå, gjennom årets TV-aksjon, muligheten til å gjøre hverdagen tryggere for millioner av mennesker. Derfor vil jeg oppfordre alle til å gå med bøsse 23. oktober til inntekt for Norsk Folkehjelp.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook