Hopp til hovedinnhold

Åpningen av Guttas Campus

H.K.H. Kronprinsens tale ved den digitale åpningen av konferansen Guttas Campus på Clarion Hotel The Hub i Oslo, onsdag 8. september 2021.

Omar og Marco har fortalt meg at det er noen av dere fra Guttas Campus som er til stede her i dag. Til dere vil jeg gjerne si: Bra jobba – med å ha meldt dere på Guttas Campus og ha gjennomført kursene.

Jeg skjønner at det er hard jobbing, men viktig arbeid. Fortsett å utvikle de syv kompetansene som dere har lært om. Det gir et godt grunnlag for at dere kan oppnå mye bra framover. Jeg har troen på dere. Supert om dere også kan hilse til alle de andre som har vært med på Guttas Campus.

Og så til alle dere andre som er her i dag. En av de aller viktigste prioriteringene vi kan gjøre, er å investere i unge. Konsekvensene av å ikke lykkes på dette feltet er store – både personlig og for samfunnet. Og gevinsten er tilsvarende stor om vi får det til.

For la oss tenke oss et samfunn der vi sier: Du er bra nok. Du er god nok. Hva kan jeg gjøre for deg for at du kan få brukt det du er god på.

Det krever stort mot å gå inn i disse prosessene. Det krever mot av ungdommene selv. Det krever mot av de voksne som tør å nærme seg unge mennesker som man kanskje ikke kjenner så godt fra før. Og det krever mot å investere i forebygging, i noe vi gjør for å styrke samfunnet for framtiden  gjennom enkeltmennesker.

Arbeidet krever mye av mange. Derfor er det så fint og viktig at så mange av dere har kommet hit til konferansen Guttas Campus. Det viser engasjement og vilje til sammen å skape et samfunn der alle føler seg hjemme og alle kan bidra med sin kompetanse.

Takk for alt det viktige arbeidet dere gjør, og lykke til med konferansen!

 

08.09.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Kronprins Haakon sender en videohilsen til åpningen av konferansen Gutta Campus. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff