Hopp til hovedinnhold

Frivillighetens år 2022: Åpningshilsen

H.K.H. Kronprinsens hilsen til åpningen av Frivillighetens år 2022.

Kjære alle sammen,

Frivilligheten er en kraft i det norske samfunnet som vi ikke hadde klart oss uten. En kraft det er umulig å fastslå verdien av akkurat helt nøyaktig.  

Riktignok har man beregnet at den årlige frivillige innsatsen i Norge består av 142 000 årsverk til en verdi av 78 milliarder kroner. Men hva er det egentlig verdt at noen står opp tidlig en søndag for å bake kake til en fotballkamp i øsregn? Hva er egentlig verdien av at en eldre dame bruker av sin tid for å gjøre en familie som er ny i Norge trygg og kjent i nærmiljøet sitt? Hvem kan si hva det er verdt at noen merker stier og brøyter løyper så vi alle kan glede oss over et friluftsliv og finne fram i ukjent terreng?

Når vi gjennom hele 2022 skal markere Frivillighetens år, feirer vi alt det som for mange av oss gjør livet ekstra meningsfylt, og som er så verdifullt for hele landet vårt. For frivilligheten er et stort samspill som involverer og berører både enkeltmennesker, organisasjoner og sektorer. 

I 2022 skal vi alle få muligheten til å kaste litt ekstra lys på alt det gode arbeidet som allerede gjøres over hele landet. Vi skal feire og løfte frivilligheten fra nord til sør, fra øst til vest, i by og bygd, i de små miljøene og i de store fellesskapene som samler mange mennesker.

Det blir ekstra gøy å være en del av frivilligheten dette året. Jeg vil derfor oppfordre hver og en til å finne noe nettopp du kan bidra med, noe som passer for akkurat deg. Det finnes noe for alle. Og det er behov for å ha alle med på laget. 

Tusen takk for den innsatsen du gjør. Lykke til alle sammen med Frivillighetens år 2022!

05.12.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Kronprins Haakons hilsen i anledning Frivillighetens år 2022. Foto: Det kongelige hoff