Hopp til hovedinnhold

Pøbler på lerretet

I kveld var H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit blant publikum når dokumentarfilmen Pøbler hadde festpremiere på Colosseum i Oslo.

20.08.2015

Pøbelprosjektet har som mål å få unge mennesker som av en eller annen grunn står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidslivet, ut i jobb eller videreutdanning. Og det virker. I samarbeid med bedrifter og offentlige instanser makter Pøbelprosjektet å hjelpe over 90 % av sine deltakere over i jobb eller utdanning.

Kronprinsparets fond samarbeider med prosjektet, og har vært med å støtte filmen som nå har sin premiere. H.K.H. Kronprins Haakon så filmen på Filmfestivalen i Haugesund.
– Det er modig gjort!, sa Kronprins Haakon til VG på spørsmål om de unges innsats. Man blir jo blottstilt og viser frem mye, og det har disse ungdommene gått med på. Jeg vet at denne filmen skal rundt på skoler nå, og det er et fint og viktig arbeid.

Kronprinsparet har møtt flere av de deltakende ungdommene gjennom sitt arbeid med fondet.

Pøblene

Jan Olav (24) har dysleksi og har brukt årene på skolen til å sloss med lærerne. Kelly (19) ble mobbet. Maylén (24) har ADHD og Jakob (25) gjorde mer festing enn skolearbeid.

De får en ny sjanse.

Når de starter på et kurs for langtids-arbeidsledige unge mennesker er de nødt til å fokusere på det positive med dem selv. Det er to ufravikelige regler på kurset, 1: Du må komme presis, og 2: Du må være dopfri.

(Kilde: Filmweb.no)

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook