Hopp til hovedinnhold

Var «slider» for alpinkjørerne

Ungdoms-OL nærmer seg slutten, men innsatsen fra de frivillige er langt fra over. Under mesterskapets siste helg sluttet også H.K.H.Kronprinsen seg til arbeidsstyrken.

21.02.2016

Oppgaven var å holde alpinløypen ryddig under lørdagens paralellslalomkonkurranse i Hafjell alpinsenter, som såkalt «slider». Sammen med flere ungdommer fikk Kronprins Haakon grundig opplæring før han spente på seg skiene og satte ut i bakken for å preppe snøen mellom portene underveis i konkurransen.

Også statsminister Erna Solberg var til stede i alpinsenteret i dag. Hun tok jobben med å servere suppe til de frivillige som kom inn i varmeteltet for å få litt og mat i kroppen. Statsministeren passet også på at Kronprinsen fikk seg suppe.

3 000 frivillige

Over 3 000 frivillige har sørget for at historiens andre vinterolympiske ungdomsleker har kunnet finne sted i Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og Oslo omegn. Lekene avsluttes i dag, søndag, etter 70 medaljeøvelser i 15 vinteridretter. 1100 utøvere mellom 15 og 18 år har vært i aksjon underveis.

Både Kongeparet og hele Kronprinsfamilien har besøkt Undgoms-OL i løpet av de ti konkurransedagene. Prinsesse Ingrid Alexandra hadde også æren av å tenne OL-ilden under den store åpningsseremonien.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook