Hopp til hovedinnhold

Opplev "Vinter" av Jon Fosse

Den 29. og 30. juni er det Den Nationale Scene i Bergen som overtar scenen på Oscarshall. De setter opp Jon Fosses vandreforestilling "Vinter".

26.06.2017

En forretningsmann treffer en full kvinne på en benk utenfor hotellet sitt. Han overrasker seg selv når han tar henne med opp på rommet. Små tilfeldigheter kan utløse store skred. I "Vinter" skildrer Jon Fosse lengselen etter, og redselen for, å la seg rive med.

Dette er en vandreforestilling. Publikum guides fra sted til sted, både ute og inne, ulike steder på Oscarshall. Publikum følger med når paret beveger seg fra benken, til hotellrommet og til baren. Vi får glimt av svært ulike livsløp og blir med på utviklingen av en sjelden kjærlighetshistorie.

"Det ligg vel i den menneskelege kjærleiken at den er umogeleg. Den er ein lengsel, eit djupt ynske, som kjem frå vår ubotelege einsemd. Ein lengsel som kan stettast til ei viss grense, men ikkje lenger. Eller berre i korte stunder, ikkje i lengda. Om kjærleiken til eit anna menneske skal fylla alt som trengst av kjærleik, ja så krev ein for mykje av kjærleiken"
Jon Fosse


Med: Stine Robin Berg Hansen og Kristoffer Sagmo Aalberg.
Forestillingen er en gave fra Den Nationale Scene i Bergen i anledning Kongeparets 80-årsdager.

Billetter

Billetter til forestillingene på Oscarshall er tilgjengelige gjennom Ticketmaster.no

Forestillingene torsdag 29. juni er allerede utsolgt, men det er billetter igjen til fredagens to forestillinger. De går klokken 18.00 og klokken 21.00.

Varighet: 90 minutter
Pris: 200,- + billettavgift 

Omgivelsene

Forestillingen spilles i og omkring lystslottet Oscarshall, som ligger på Bygdøy utenfor Oslo. Det lille slottet sto ferdig i 1852, på oppdrag av Kong Oscar I og hans dronning, Joséphine. Et viktig mål med byggingen var å støtte opp om norsk kunst og kunsthåndverk, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri på midten av 1800-tallet. 


Oscarshall ligger på Bygdøy utenfor Oslo. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.


Mot dette bakteppet er det spesielt hyggelig å invitere til Sommer på kulturslottet. Oscarshall er også åpent for oppvisninger i sommersesongen.

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook