Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på folkehøgskole

- Et sosialt år med mye faglig innhold. Slik oppsummerte Kronprinsparet inntrykkene fra dagens besøk til Rønningen Folkehøgskole.

28.09.2017

I Oslo ligger en av landets største folkehøgskoler - Rønningen Folkehøgskole med 187 elever. Skolen har nylig investert mer enn 200 millioner kroner i en utbygging av skoleanlegget. I dag fikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen en omvisning på skolen og møtte elever fra flere av skolens 15 ulike linjer.  

Mer enn fag

Sammen med elevrådsleder Marius Bråten, viste rektor Sven Harsten stolt frem skolen sin til Kronprinsparet. Kronprinsen og Kronprinsessen fikk først bli litt kjent med skolen gjennom en video som film- og TV-linja hadde produsert. Deretter gikk turen ut til skolens nye fotballbane. På banen fikk Kronprinsparet møte elver som fortalte om skolens egen linje for toppfotball. Kronprinsparet fikk også møte elver på kunstlinja som var i gang med å skisse veggmalerier da paret var innom.


Kronprinsparet på besøk hos fotolinja på Rønningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Underveis i omvisningen fortalte rektor litt om den kristne folkehøgskolens filosofi. Om hvordan de er opptatt av å utvikle sosiale ferdigheter, se ungdommene og skape trygge gode elever som blir gode samfunnsbyggere senere i livet. Skolen har også en egen samfunnslinje med fokus på sosialt engasjement. På denne linjen introduseres elevene for ulike former for sosialt arbeid, blant annet gjennom besøk hos ulike organisasjoner eller i bybildet i Oslo.

Målet med denne linjen er at elevene skal forstå seg selv og menneskene rundt, basert på kunnskap og ikke fordommer. Rektor er også klar på at han og de andre lærerne på skolen er opptatt av å se elvene sine.

- Vi ser hver enkelt elev. Ikke bare basert på om de har gode eller dårlige resultater på en skoleoppgave. Vi er opptatt av personlig vekst. Vi ønsker å gi elevene noe å ha med videre - noe å bygge livene sine på, sa rektoren.


Basketball er også blant aktivitetene på skolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix


Mot slutten av omvisningen fikk Kronprinsparet lov til å bli med på deler av generalprøven til kveldens store konsert på Rønningen Folkehøgskole. I kveld holdes nemlig en stor huskonsert der mange av dyktige musikkelever bidrar.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook