Hopp til hovedinnhold

Norske toner i Austin

I dag var det musikkbransjens tur i Austin, Texas. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i promoteringen av norsk musikk under den store festivalen South by Southwest.

14.03.2018

I går var det fullt fokus på norsk innovasjon og gründervirksomhet. I dag var det norsk musikk og musikkindustri som sto for tur. Kronprinsen deltok på flere arrangementer, men aller først på programmet sto et besøk hos Texas' guvernør, Greg Abbott. Det har lenge vært sterke bånd mellom Norge og Texas innenfor områder som sikkerhet og energi, og samhandlingen øker.

Musikklunsj

Til lunsj ble det i aller høyeste grad "musikk til maten". Music Norway  inviterte norsk og amerikansk musikkbransje til en uformell nettverkslunsj i House of Scandinavia. Norske artister var også til stede og delte av sine erfaringer. De var deltakere på musikkverkstedet i tilknytning til South by Southwest og lunsjdeltakerne fikk høre flere av låtene som har blitt til i verkstedet.

Samværet ga mulighet for å knytte gode kontakter og få kunnskap om hvordan det er å entre det amerikanske markedet.  


Musikklunsj på House of Scandinavia. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff

Avslutningsvis fikk Kronprins Haakon en guidet spasertur på den historiske 6th street i hjertet av Austins underholdningskvarter. Turen ga et inntrykk av hva man står overfor når man deltar på  SXSW Music.

Kahoot! 

Det ble litt teknologi og innovasjon i dag også. Det norske selskapet Kahoot! har etablert kontor med flere ansatte i Austin, i den store inkubatoren for unge teknologibedrifter Capital Factory. Kahoot! er et dataverktøy mye brukt i skoler, og opplæring generelt, der læringen foregår i form av nettbaserte konkurranser.

Etableringen har vært vellykket, og i dag demonstrerte de Kahoot! Plus for besøket.

Toner fra Norge

I kveld (lokal tid) vil Kronprins Haakon være til stede på konserten Sounds from Norway på Elysium. Dette er en årlig begivenhet på South by Southwest hvor nye norske artister får opptre for et internasjonalt publikum med både plateselskaper, agenter, musikksamlere og musikkjournalister godt representert.

Denne kvelden er det duoene Aiming for Enrike  og Ask Carol, Oslo-bandet Hajk, Idk Ariel, Sassy 009 og L/O/O/N som får hver sine 40 minutter på scenen. Kronprinsen vil også møte artistene under konserten.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook