Hopp til hovedinnhold

Opera på Oscarshall

Den 29. august sender the Metropolitan Opera i New York direkte fra Oscarshall: Den norske sopranen Lise Davidsen holder konsert i lystslottet på Bygdøy.

25.08.2020

Konserten på Oscarshall inngår som den fjerde i en serie på tolv direktesendte opptredener med solister tilknyttet det kjente operahuset. Lørdag kveld er det Lise Davidsens tur i "Met Stars Live in Concert". På repertoaret står i første rekke verk av Grieg, Wagner, Strauss og Sibelius. Hun akkompagneres av pianisten James Baillieu.  

Det vil ikke være publikum på Oscarshall, men de som ønsker å se konserten, kan kjøpe digital billett hos the Met. Konserten strømmes direkte klokken 19.00 lørdag og er også tilgjengelig i dagene etterpå.

Billetter til visningen er tilgjengelige hos the Met

Forhåndsomtale fra the Metropolitan Opera, New York.

Lise Davidsen

Sopranen fra Stokke i Vestfold har startet en fantastisk karriere de siste årene. Det store gjennombruddet kom i 2015, da hun vant flere konkurranser - inklusive Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hennes Majestet Dronningen hadde gleden av å overrekke prisen etter den store finalen i Operaen i Bjørvika.

Lise Davidsen vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2015. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Dronningen var også til stede i New York for å se Lise Davidsen i hennes debutrolle ved the Met som Lisa i Tchaikovskys Spardame i desember 2019. 

Superlativene har sittet svært løst etter gjennombruddet i 2015, og mange har spådd henne en stor karriere – særlig som tolker av Wagner og Strauss.

Dronning Sonja møtte Lise Davidsen under prøvene på Oscarshall. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Oscarshall

Lystslottet Oscarshall ligger på Bygdøy utenfor Oslo sentrum. Det sto ferdig i 1852 og disponeres av Hans Majestet Kongen. En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget regnes som et av Norges viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. 

Lystslottet Oscarshall. Foto: Det kongelige hoff

Konsertarena

De siste årene har Oscarshall stadig oftere blitt tatt i bruk som konsertarena. Blant annet har Oslo Kammermusikkfestival arrangementer her hvert år, og Den Norske Opera & Ballett har hatt flere sommerforestillinger.

Fra forestillingen "På sommerslottet med Romeo og Julie" med Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew. Foto: Anne-Sylvie Bonnet

 

Fra generalprøven til Lise Davidsens debut på the Metroplitan Opera i New York. (Fra the Metropolitan Opera - YouTube)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook