Hopp til hovedinnhold

Dronningparken stenger for i år

Søndag 1. oktober stenger Dronningparken for sesongen. Vi ønsker alle parkgjester velkommen tilbake den 18. mai 2024. Slottsparken for øvrig er åpen for alle hver dag året rundt.

30.09.2023

Dronningparken er den eldste delen av Slottsparken. De eldste delene har historie som park helt tilbake til 1751. Dronningparken er åpen fra 18. mai til 1. oktober hvert år.

Mange parkvandrere har tatt seg en liten pause på benkene i formalanlegget utenfor Slottets søndre fløy etter at det sto klart ved Dronningparkens sesongåpning i mai. Foto: Det kongelige hoff

Slottsgartneriet gjennomfører stadig små og store prosjekter. De senere årene har flere tiltak ført til at ulike trekk ved Dronningparken igjen framstår slik de var i tidligere tider. Det gjelder både gangveier og bed, og i 2021 ble formalanlegget utenfor Slottets søndre inngang ferdigstilt. Benker laget av Slottets møbelsnekkere kom på plass sammen med en skulpturell krukke med mønster inspirert av samme tidsepoke som hagedesignen fra 100 år tilbake.

Tidligere tiders slyngende stier og to historiske bed er også rekonstruert. Deframstår nå slik de gjorde på et postkort fra 1905.


Vi ønsker alle velkommen tilbake til Dronningparken 18. mai 2024.

 

Fakta

Fakta om Slottsparken

Størrelse: 220 dekar
Omfatter omlag 1000 trær.

Slottsparken ble anlagt mellom 1824 og 1860, parallelt med Slottet som sto ferdig i 1849. Den eldste delen av parken kalles "Dronningparken" og har en historie som park helt tilbake til 1751.

Slottsparken har tre vannspeil på ca. 5200 kvadratmeter. De rommer ca. fem millioner liter vann. En del av Slottsparken er omlagt til blomstereng. Arealet tilsvarer seks fotballbaner.

Åpningstider

Det aller mest av Slottsparken er åpen hele døgnet, hver dag. Dronningparken er åpen om sommeren. Sesongen varer fra 18. mai til 1. oktober, fra 07.00 om morgenen til 20.00 om kvelden.

Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook