Hopp til hovedinnhold

Olabilløp på Skaugum

40 år med læringstilbudet UngInvest AiB ble markert med olabilløpet "Skaugum Grand Prix" i regi av Kronprinsparets fond. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus deltok i løpet.

21.09.2023

Kronprinsparets fond har samarbeidet med UngInvest siden 2011. UngInvest AIB er et læringstilbud for ungdommer som av ulike grunner ønsker noe annet enn den ordinære videregående opplæringen.

Ungdommer fra prosjektene Kronprinsparets Fond støtter, samt fondets samarbeidspartnere, var invitert for å konkurrere i fart, kamprop og lagånd på Skaugum i Asker. Ti olabiler, laget av ungdommene fra UngInvest, ble tatt i bruk under løpet.

Prins Sverre Magnus, Prinsesse Ingrid Alexandra og Kronprins Haakon i samtale med deltakere på "Skaugum Grand Prix". Foto: Kronprinsparets fond

Hele tyve lag stod på startstreken onsdag ettermiddag. Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus deltok i hvert sitt heat sammen med ungdom som tar del i UngInvest-prosjektene. Kronprinsen var også delaktig i løpet og bidro med dytting av bilene da startskuddet gikk.

Etter spennende innledende runder, semifinale og finale var det et av lagene fra UngInvest som endte med beste tid og dermed seier i første utgave av "Skaugum Grand Prix". Etter løpet ble det premieutdeling - og i tillegg delt ut priser for beste heiarop og lagånd. 

Alle bilene som ble brukt under olabilløpet var laget av ungdom som tar del i ulike prosjekter i regi av UngInvest AIB. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Kronprinsparets fond

Kronprinsparets Fond ønsker å sette søkelys på den avgjørende livsfasen som ungdomstiden er og fange opp ungdom som av ulike årsaker risikerer å falle utenfor. UngInvest AIB har vært i Kronprinsparets Fonds portefølje siden i 2011.

UngInvest AIB er et læringstilbud for ungdommer som av ulike grunner ønsker noe annet enn ordinære videregående opplæringen. Her kan unge mellom 16 og 24 år finne sin drøm og få hjelp til å realisere den.

Over 200 ungdommer er hvert år tilknyttet en av UngInvest AIBs fem avdelinger i tidligere Buskerud. UngInvest AIB eies av Viken fylkeskommune. Siden 1980 har nærmere 10 000 unge vært involvert i UngIvest AIBs tilbud.

Ungdom fra UngInvest og andre prosjekter Kronprinsparets fond støtter var invitert til å delta i olabilløpet "Skaugum Grand Prix". Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook