Hopp til hovedinnhold

Det kongelige sekretariat

Det kongelige sekretariat har som sin hovedoppgave å planlegge og koordinere Kongeparets og Kronprinsparets virksomhet og program.

Sekretariatet ivaretar også Prinsesse Märtha Louises og Prinsesse Astrid, fru Ferners offisielle program og korrespondanse.

Kongeparet og Kronprinsparet har et bredt offisielt virke og mottar mange invitasjoner til å delta på arrangementer både i Norge og utlandet. Det er sekretariatets oppgave å saksbehandle disse – og å legge til rette for gjennomføring av alt offisielt program. Sekretariatet gir også innspill til taler og tekster. I tillegg er det sekretariatets ansvar å saksbehandle og besvare en stor mengde hilsener og forespørsler – eksempelvis søknader om beskytterskap – som Kongefamilien mottar hvert år.

Protokoll

Det kongelige sekretariat har ansvar for invitasjoner, gjestelister, bordplaner og andre protokollære forhold i forbindelse med arrangementer på Slottet. Sekretariatet besørger også offisielle gaver, kranser og blomsterhilsener fra Kongehuset.

Bibliotek

Hoffets bibliotek er en del av sekretariatet. I tillegg til å forvalte boksamlingene ved Det kongelige hoff, bistår biblioteket med innhenting av informasjon og bakgrunnsmateriale i forbindelse med planleggingen av Kongefamiliens program.

Organisering

Det kongelige sekretariat ledes av sekretariatsleder Olav Heian-Engdal.

 

 

 

01.12.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter