Hopp til hovedinnhold

En annerledes fotballturnering

En fotballturnering for kvinner er med og setter søkelys på FNs bærekraftsmål i New York. Lagene spiller for hvert sitt mål - og det er ikke bare fotballmål som teller med i resultatet.

26.09.2018

Hvert år møtes lagene som har kvalifisert seg for å konkurrere i Global Goals World Cup under FNs høynivåuke. De har allerede gjort en stor innsats gjennom å aksjonere for sitt valgte bærekraftsmål. De kan ha samlet inn penger til den lokale skolen, demonstrert for tiltak mot klimaendringene, eller gjort andre ting for å fremme sitt mål.

Kronprins Haakon og Nikolaj Coster-Waldau med vinnerlaget, Goleadoras fra Queens, NY. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Finaledag

I går kveld norsk tid gikk lagene på innendørsbanen i 48. etasje i Hudson Yards.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok både som tidvis kommentator og som dommer under finalekampen. Vinnerlaget møtte også et lag bestående av profilerte forkjempere for bærekraftsmålene, slik som goodwillambassadørene skuespiller Nikolaj Coster-Waldau og artisten Akon. Statsminister Erna Solberg var også blant spillerne på banen i går.

Kronprins Haakon hadde gleden av å overrekke seierstrofeet laget av den islandske kunstneren Olafur Eliasson. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Goleadoras 

Til slutt var det laget Goleadoras fra Queens i New York som gikk seirende ut av turneringen. De spiller for bærekraftsmål nummer 5: Likestilling, og aksjonerer for at jenter og gutter, kvinner og menn skal ha de samme mulighetene.

Etter kampen deltok Kronprinsen, Erna Solberg, Nikolaj Coster-Waldau og Akon i et panel som diskuterte bærekraftsmålene. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook