Hopp til hovedinnhold

Samtidskunst på Oscarshall

I samarbeid med Kunst og Håndverk på Kunsthøgskolen i Oslo presenterer i sommer De kongelige samlinger utstillingen KHiO på Oscarhall – Et sted for samtidskunst. Hennes Majestet Dronningen var til stede under den offisielle åpningen.

21.06.2023

Arbeidene er laget av årets avgangsstudenter og alumnistudenter fra Norge, Østerrike, India, USA, Polen, Danmark, Sverige og Finland. Verkene vises i Galleri Dronning Joséphine som ligger i et av byggene på den flotte parktomten.

Kunstnerne forteller om forklarer om verkene sine. Foto: Øivind Möller Bakken / De kongelige samlinger

Det første stedet for samtidskunst

Oscarshall er det første stedet i Norge som er bygget som et samtidsmuseum for norsk kunst. Datidens norske samtidskunstnere, som Adolph Tidemand, Hans Gude, Joachim Frich, Hans Michelsen og Christopher Borch, fikk i oppdrag å skape arbeider til utsmykning av rommene.

I sommer blir Oscarshall på nytt en arena for samtidskunst gjennom et samarbeid mellom De kongelige samlinger og Kunsthøgskolen i Oslo. Nye arbeider fra vår egen tid vises i dialog med det historiske komplekset. Verkene er skapt av ti kunstnere fra linjen Grafikk og Tegning.

Noen av kunstverkene stilles også ut i parkanlegget utenfor galleriet. Foto: Øivind Möller Bakken / De kongelige samlinger

Kunstnerne i utstillingen er Benjamin Clement, Hanna Halsebakke, Kamil Kak, Kari Kolltveit, Milton Mondal, Sally Nordström, Debangona Paul, Sigvei Ringvold, Maria Viirros og Anna Weilhartner. Kurator for utstillingen er Ingvar Strøm Torjuul ved De kongelige samlinger. 

Utstillingen er åpen og gratis for publikum å oppleve på Oscarshall i perioden 22. juni–27. august. Åpningstidene er torsdag til søndag fra klokken 11 til 16.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook