Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet i Oppegård

Oppegård var dagens andre stopp på Kronprinsparets fylkestur i Akershus. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen kom til Kolbotn i ettermiddag.

15.09.2015

Kronprinsparet er opptatt av friluftsliv, og Kronprins Haakon er beskytter for Friluftslivets år. I Oppegård bar det til Tårnåsen skole, der en speider, en miljøagent og en trivselsleder ledsaget Kronprinsparet på en natursti full av aktiviteter i skogen like ved.

Uteaktiviteter ved Tårnåsen

Speiderne og miljøagentene hadde laget en natursti med åtte poster med oppgaver knyttet til både søppelsortering, flaggermuskasser, insekthotell, rovdyrlyder, pølsepinnespikking, livlinekasting og førstehjelp.

Kronprinsen og Kronprinsessen fikk demonstrert sine ferdigheter på førstehjelpsposten, der to elever hadde behov for bandasjering.

Geocaching

Det var også plassert ut en geocache ("geokæsj")i skogen til ære for Kronprinsparet, og denne ble de to invitert til å finne. Geocaching er en form for orientering, der man finner fram ved hjelp av GPS i steden for med kart og kompass. Oppegård lanserte en serie på ti cacher i forbindelse med kommunens 100-årsjubileum, og denne er nummer elleve.

Kronprinsparet fikk litt hjelp til å finne cachen i dag, og Kronprinsen kunne røpe at orientering nok ikke var hans sterkeste side.

Så var det samling rundt bålet til utelunsj med smaksprøver på kortreist mat.

Verdens beste is - Made in Kolbotn

Kronprinsen og Kronprinsessen fikk muligheten til å forlenge årets iskremsesong en smule med et besøk til den lokale isfabrikken, Kulinaris. Korrekt utstyrt med lue, frakk og plastovertrekk på skoene, kunne Kronprinsparet selv forsøke å tappe iskrem og Kronprins Haakon benyttet anledningen til en selfie på isfabrikken av seg og Kronprinsessen...

Det ble også anledning til å smake på produksjonen. Kulinaris har som mål å lage verdens beste iskrem, og Kronprinsparet kunne bevitne at den var ordentlig god.

Pyramiden aktivitetspark

Pyramiden har blitt en av Norges beste skateparker, og her fikk Kronprinsparet se en imponerende oppvisning på skateboard, sparkesykkel og BMX. 

- Det er blitt et ordentlig bra anlegg, sa Kronprins Haakon i talen sin på Kolben senere på dagen.  Og det var fint å snakke med mange av dem som bruker det til daglig og også høre hvor flinke de var blitt - om det var på rullebrett eller sparkesykkel eller hva. Og det gir jo også de som kanskje er litt på siden av den mest organiserte idretten noe å drive med.

Etter et møte med pressen nede ved vannet, avsluttet Kronprinsparet besøket i Kolben.

Avsluttet i Kolben

Kolben kultur- og aktivitetssenter dannet rammen om avslutningen i oppegård. Etter en innledende omvisning og orientering om senteret, fikk Kronprinsen og Kronprinsessen møte tre lokale bedrifter som hadde bygget hver sin stand. 

Så ble det folkefest med underholdning og taler.

- Når Kronprinsessen og jeg reiser rundt i Norge, møter vi ofte lokalt næringsliv. Møtene gjør oss optimistiske – selv om vi vet at vi står foran tider hvor det blir en del omstillinger. Mange er urolige for hva som skjer med arbeidsplassene deres, og det lokale næringslivet sier noe om folks optimisme og pågangsmot. Her i Oppegård har vi truffet flere; Gazellevinner Skye Consulting, inspirasjonsbedriften Skaperstedet og folk fra Sjødalstrand Gård. De kommer fra ulike bransjer, men alle representerer folk med initiativ og entusiasme, sa Kronprins Haakon.
 

I morgen går turen videre til Nannestad kommune.
I fotoalbumet "Akershus 2015" kan du følge Kronprinsparets fylkestur i bilder. Du finner det blant pekeren til høyre.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook