Hopp til hovedinnhold

Besøkte teststasjon for koronasmitte

I august opplevde Indre Østfold stor smitteøkning. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Askim og fikk en orientering om utfordringer, tiltak og hva kommunen har vært gjennom.

08.09.2020

– Jeg er imponert over arbeidet som er gjort i Indre Østfold, og ønsker å gi en stor takk til innbyggerne som følger smittevernrådene, sa Kronprinsen under besøket.

Utenfor den mobile teststasjonen i Askim møtte Kronprins Haakon med personell som tester, besvarer kommunens koronatelefon og sporer smitte. Foto: Simen Sund, Det kongelige hoff

Ordfører Saxe Frøshaug fortalte Kronprinsen om erfaringer og hvordan kommunen responderte på smitteutbruddet i starten av august. Skoler og barnehager ble stengt – sammen med veldig mye annet. Det ble også vedtatt en forskrift som regulerte private sammenkomster.

Rett før augustutbruddet hadde Indre Østfold opprettet flere teststasjoner, og situasjonen i august fikk kommunen kontroll på med felles innsats fra både kommune og befolkning.

Stor pågang for å teste seg

Kronprinsen besøkte den mobile teststasjonen for covid-19 som står på parkeringsplassen ved Askimhallen. Personer som skal teste seg, møter opp til avtalt tid og blir testet mens de sitter i bilen.

Kristian Devold er seksjonssjef for behandling og mestring i Indre Østfold og viste rundt på området. På plass var også fem personer i fullt smittevernutstyr som utfører testingen, samt personell som bidrar til det viktige arbeidet med å besvare kommunens koronatelefon og sporte smitte.

Teststasjonen opplevde stor pågang i august. Per 7. september har 180 personer fått påvist smitte i Indre Østfold. Det er siden 1. mars og frem til i dag gjennomført hele 10 000 tester i kommunen som teller rundt 45 000 innbyggere.

Det er nå en mindre oversiktlig smittesituasjon i Indre Østfold med flere smittetilfeller i nærliggende kommuner.

Fikk tegninger av skolebarn

Kronprinsens besøk i Indre Østfold startet i Folkeparken i Askim. Syvendeklassingene på Askimbyen skole overleverte tegninger om erfaringer med pandemien.

Kronprinsen mottok tegninger fra elevene på 7. trinn ved Askimbyen skole. Foto: Simen Sund, Det kongelige hoff

Kronprins Haakon åpnet deretter det nye Parklokalet i Askim. Det gamle arrangementslokalet brant i 2015, og gjenoppbyggingen startet i 2019.

Kronprins Haakon klipper snora under åpningen av den nye storstua i Askim. Foto: Simen Sund, Det kongelige hoff

Møter folk i deres nye koronahverdag

Besøket til Indre Østfold innledet Kronprinsens reise til seks fylker langs norskekysten. Formålet med reisen er å møte mennesker og miljøer for å lytte til deres erfaringer og lære om utfordringene de har møtt etter at pandemien traff landet i mars.

Besøkene i de forskjellige byene og tettstedene har ulike tema. I tillegg til helse er det jordbruk, frivillighet, media, utdanning, olje og energi.

Reisen vil foregå med Kongeskipet Norge.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook