Hopp til hovedinnhold

Varmet opp i Lier

Over 200 skoler i hele landet skal arrangere Global Dignity Day 20. oktober i år. Fredag tjuvstartet elever og lærere på St. Hallvard videregående skole i Lier.

24.09.2010

Foran 330 medelever fortalte 2.-klassingene sterke egenopplevde historier om hva verdighet betyr for dem – fra å være en venn for noen som trenger det til å gjøre noe for jordskjelvrammede i Haiti.

– Det var utrolig inspirerende å få være her sammen med dere. Dere kommer til å gjøre en forskjell i forhold til menneskene som er rundt dere. Det som du må begynne å tenke på er hvordan du skal bruke din viktigste ressurs, nemlig ditt eget liv, på en konstruktiv måte, en bra måte. Og de historiene her peker oss i riktig retning, oppsummerte H.K.H. Kronprinsen med etter at elever fra St. Hallvard, Numedal og Rosthaug videregående skole hadde kommet opp og fortalt sine historier.

Veiledere fra MOT

Det ble arrangert Dignity Day i Lier som en del av opplæringen av de 12 videregående skolene i Buskerud som skal delta på Global Dignity Day 20. oktober i år. Arbeidet med å gjennomføre verdighetsdagen i Buskerud ledes av organisasjonen MOT.

Dignity Day er et undervisningsopplegg over to timer der formålet er at elevene skal lære om betydningen av verdighet i eget og andres liv. Dagen starter og blir avsluttet i plenum, og elevene jobber i grupper underveis. I Lier deltok Kronprins Haakon, frivillige og lærere som veiledere i klasserommene.

Global Dignity Day 20. oktober markeres i mer en 50 land verden over i år.

Regionale samlinger i Moss, Lørenskog, Bergen og Ålesund

Kronprins Haakon var med å starte initiativet Global Dignity i 2006. Tanken bak er å sette fokus på den universelle retten alle mennesker har til å leve et verdig liv.

Neste uke besøker Kronprinsen fire andre fylker som en del av oppkjøringen frem mot 20. oktober.

Mandag arrangeres Dignity Day og opplæringsdag på Kirkepakken videregående skole i Moss, og de tre påfølgende dagene besøker Kronprinsen Mailand videregående skole i Lørenskog, Olsvikåsen videregående skole i Bergen og Borgund videregående skole i Ålesund.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook