Hopp til hovedinnhold

Kjøkkenseksjonen

Slottskjøkkenet har ansvaret for all matlaging tilknyttet Kongeparets virksomhet og bistår også Kronprinsparet i deres offisielle og private virke.

Dette omfatter blant annet mat til:

  • Møter
  • Mottakelser
  • Offisielle og private lunsjer for inntil 225 personer
  • Offisielle og private middager for inntil 225 personer

Kjøkkenseksjonen har en viktig oppgave i å ivareta Kongehusets mattradisjoner. Slottets kjøkken søker å gi en variert og god kulinarisk matopplevelse for Kongehuset og deres gjester, og legger vekt på norske og lokale råvarer, framstilte gjennom bærekraftige produksjonsmetoder. Det er et utstrakt samarbeid mellom Kjøkkenet og Gartneriet rundt produksjon av frukt og grønt til matlagingen.

Kjøkkenseksjonen har ansvaret for all matproduksjon ved Det kongelige hoff. Foto: Mona Nordøy.


Kjøkkenet er også ansvarlig for driften av hoffets kantine.

Organisering

Seksjonen er en del av Det kongelige hushold og ledes av kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard. Under større arrangementer benyttes tidvis ekstern ekstrahjelp. I noen tilfeller benyttes lokal arbeidskraft, som på de kongelige residensene på Jørstad og i Sikkilsdalen.

Arbeidet utføres på Det kongelige slott og de øvrige kongelige residensene. Seksjonen bistår også besetningen på Kongeskipet når det er behov for det.

 

 

17.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook