Hopp til hovedinnhold

Bilseksjonen

Sjåførenes viktigste arbeidsoppgaver er å kjøre de kongelige ved offisielle og private oppdrag, samt vedlikehold og ettersyn med Slottets bilpark.

Seksjonen organiserer også utlån av biler til hoffets ansatte til bruk i tjenesten.

Sjåførene fastsetter tider og kjøreruter og har ansvaret for at de kongelige kommer fram til bestemmelsesstedet til riktig tid. Under statsbesøk er sjåførene med i planleggingen av kortesjer og oppkjøring av kjøreruter.

Sjåførene ved Slottet jobber i nært samarbeid med Den kongelige politieskorte, og alle sjåførene har kompetansebevis for utrykningskjøring. Bilparken ved Slottet består av nyttekjøretøy, private og offisielle biler. I tillegg har seksjonen ansvaret for Kronprinsfamiliens biler på Skaugum.

Klassiske biler

Det er stor interesse for de klassiske bilene i Slottets garasje. I 2016 arrangerte bilseksjonen foredrag om framvisning av de mest kjente bilene. 

A1 - en Buick Roadmaster fra 1939 - er den mest kjente av Slottets biler. Den er ikke lenger i vanlig bruk, men kan hentes fram til spesielle anledninger. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Organisering

Bilseksjonen er del av sikkerhetsavdelingen og ledes av Bjørn Einar Lindstrøm.

 

20.01.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook